Katucitól hoztam ezt a szuper receptet, már többször volt műsoron - most éppen spenót tetejére került feltétként!
Hangulatilag mint egy rakott krumpli, de krumpli nélkül, sőt kolbász nélkül, ellenben rengeteg sajttal, tejföllel összesütve a tojáskarikák.
Na jó, a tetejére azért végül csak szórtam pár szelet baconszalonnát :-)
Sajtos rakott tojás
Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók:
- 1 ek. kacsazsír
- 6 tojás
- 2-3 dl tejföl
- 20 dkg sajt
- só és bors
- 2-3 hajszálvékony szelet baconszalonna (opcionális)
A tojásokat sós vízben keményre főzzük, meghámozzuk és felkarikázzuk.
Tűzálló edény alját kikenjük a kacsazsír felével, és lerétegezzük szépen a tojáskarikákat, a reszelt sajtot és a tejfölt.
A tetejére maradjon a tejfölből és a sajtból is!
Ha elfogytak a hozzávalók, vonjuk be az egészet a maradék tejföllel, szórjuk meg a felcsíkozott baconszalonnával, majd fedjük be a maradék reszelt sajttal. Rápöttyözzük a maradék kicsi kacsazsírt.
180 fokosra melegített sütőben a sajt pirulásáig sütjük.
Jajj, a férjem nagyon oda lenne érte, tojást tojással enne, na meg a sajtot sem veti meg. :D Viszem is a receptet s meglepem egyik nap vele. :) Köszi!
VálaszTörlésNo, akkor ezt szeretni fogja, ahogy leírtad az ízlését :-))))
Törlés