Kicsit édeskés összhatású, fűszeres leves, remekül passzolt hozzá a sós sajt!
Sőt, még bacont is sütöttem hozzá "levesbetétként", de az már nem jutott a fotóra :-)
Narancsos-gyömbéres édesburgonya krémleves
Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók:
- 1 ek kacsazsír
- 1 nagyocska fej lila hagyma
- 3 közepes nagyságú édesburgonya (kb. 40 dkg)
- 1 narancs
- 3-4 cm friss gyömbér
- 2 dl tejszín (állati, 30%-os)
- só
- frissen őrölt bors
A kacsazsíron puhára pároljuk a felkarikázott lila hagymát.
Rádobjuk a meghámozott, felkockázott édesburgonyát, felöntjük vízzel (esetleg alaplével).
Belefacsarjuk a narancs levét, belereszeljük a gyömbért, és puhára főzzük.
Botmixerrel krémesre zúzzuk, beleöntjük a tejszínt, s még egyszer átpörgetjük a mixerrúddal.
Sóval és (sok) frissen őrölt borssal ízesítjük.
Tetszőleges levesbetéttel tálaljuk, a lényeg, hogy sós kontraszt legyen, pl. feta, sült bacon, pirított kenyér vagy akár az ún. levesgyöngy.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.