A kollégáimtól kaptam ezt a cuki kekszkiszúrót :-)
A főpróbához a citromos-kókuszos keksz tésztáját választottam, mert prímán megtartja a sütipecsétek mintáját.
Vigyorogva szaggattam ki a táncoló, vidor báránykákat, és vidámságuk ragadott el aztán a kép utómunkájára is :-)))
Citromos-kókuszos báránykák
Elkészítési idő: 45 perc+hűtés
Hozzávalók:
- 10 dkg vaj
- 15 dkg liszt
- 5 dkg kókuszreszelék
- 5 dkg cukor
- fél biocitrom reszelt héja és a kifacsart leve
- 1 tojás sárgája
- csipet só
A lisztben elmorzsoljuk a hideg vajat.
Beletesszük a keksz többi hozzávalóját, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.
Azon frissiben lisztezett munkalapon 3 mm vastagságúra nyújtjuk, és lisztbe mártott formával kiszaggatjuk a kekszeket.
Óvatosan sütőpapírral borított tepsire csúsztatjuk a kekszeket, és hűtőbe tesszük tepsistől min. 30 percre.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és megsütjük a kekszeket.
Akkor jó, ha a széle megpirul.
Hagyjuk a tepsin hűlni, mert elképesztően törékenyek melegen, de utána már bátran rakosgathatjuk.
Napok múltán is megőrzi csodálatos ropogósságát anélkül, hogy fémdobozba zárnánk.
én is ezt a receptet szoktam használni,nagyon finom! :) cukik a báránykáid :))
VálaszTörlésSzerintem is nagyon jó ez a keksz, omlós, ropogós, és remekül megtartja a mintát is :-)
TörlésKöszi a báránykák nevében :-)))
Ódecukik!! :) A receptet mentettem, ki fogom próbálni. Köszi!
VálaszTörlés:-)))))))
TörlésVégig vigyorogtam a készítése közben :-)
A keksztészta viszont tényleg szuperjó, próbáld ki bátran!
Nagyon jól néz ki, biztos az íre is nagyon jó
VálaszTörlésKis cukik :-))) A keksztésztát jó szívvel ajánlom kipróbálásra, mert csodafinom!
Törlés