Könnyed, mégis meglepően laktató zöldséges tésztaétel, amiben a zöldségek természetesen ízlés szerint prímán variálhatók.
Zöldséges-túrós tésztafelfújt
Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók:
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 közepes szál sárgarépa
- 20 dkg zöldborsó (fagyasztott)
- 25 dkg túró
- 2 dl tejföl
- 2 tojás
- só és bors
- reszelt sajt
- 15 dkg száraztészta
- 1 ek. zsemlemorzsa
A száraztésztát a csomagoláson található leírás szerint kifőzzük. Leszűrjük.
A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, takaréklángon kiolvasztjuk a zsírját. Ezen a kiolvadt zsíron üvegesre pároljuk a finomra vágott vöröshagymát.
Hozzáadjuk a durvára reszelt sárgarépát, a fagyos zöldborsót, ízesítjük a zúzott fokhagymával, s fedő alatt készre pároljuk.
A főtt tésztát összekeverjük a párolt zöldséggel, a túróval, a tejföllel, s a két tojás sárgájával. Sóval és borssal ízesítjük.
A két fehérjét kemény habbá verjük, és a túrós-zöldséges tésztához adjuk két-három adagban, minél kevésbé törjük össze.
Egy tűzálló tálat kikenünk pár csepp olajjal, meghintjük zsemlemorzsával. Belesimítjuk a tésztát, tetejét meghintjük reszelt sajttal.
200 fokos sütőben a sajt pirulásáig, kb. 25 percig sütjük.
Juj Viki, ezt most nagyon tudnám szeretni. :) Látszik, hogy mennyire finom! :)
VálaszTörlésKis könnyű tavaszvárós tészta, tényleg fini volt :-)
Törlés