Egy hétvégi ebéd, amiben majdhogynem a köret lett a főszereplő, annyira jó lett :-)
Mézes-mustáros tejszínben sült krumpli
Elkészítési idő: 1 óra
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 2 dl tejszín (30%-os, állati)
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2 ek. mustár
- 1-2 ek. méz
- só és bors
A krumplit meghámozzuk, megmossuk, és 2-3 mm vastagságúra vágjuk.
Egy tűzálló tálban szép sorban lerakosgatjuk a krumplikarikákat, soronként óvatosan megsózzuk.
A tejszínt ízesítjük a mustárral, a mézzel, a zúzott fokhagymával, sóval és borssal, kóstoljuk meg, kissé pikánsnak, egyszerre sósnak és édesnek kell lennie.
Egyenletesen öntsük rá a tálban várakozó krumplikarikákra, majd toljuk be a 200 fokra előmelegített sütőbe.
Süssük 40-45 percig, illetve addig, míg a krumpli a tejszínt szinte teljesen magába nem szívta, s a teteje aranyszínűre nem pirul - a sütési időtartamot nagyban befolyásolja, milyen fajta krumplival dolgoztunk!
Azon forrón tálaljuk.
jaj, ez szuper Viki! Köszi az ötletet, holnap megcsinálom karfiollal rétegezve! :)
VálaszTörlésNagggyon jó ötlet a karfiol!!! Szuper lesz :-)
TörlésMentettem - finom lehet :-)
VálaszTörlés