Mutatom gyorsan, míg még találunk a piacon karfiolt!
Egyszerű, nagyon jól variálható saláta, az alap verzióban csak lila hagyma van és persze majonéz, hirtelen felindulásból tettem még hozzá almát, sajtot.
Lehet akár önálló fogás is, mondjuk vacsorára, de hirtelen sült húsok mellé is remek!
Majonézes karfiol
Elkészítési idő: 30 perc + 1-2 óra hűtés
Hozzávalók:
- 30-40 dkg karfiol
- 1 közepes fej lila hagyma
- 1 piros alma
- 10-15 dkg sajt
- 2 dl tejföl
- 1-2 ek. mustár
- só, bors, csipet cukor
- 1+1 ek olívaolaj
A karfiol leveleit letörjük, torzsáját kivágjuk, megmossuk.
Kisebb rózsákra bontjuk, és sós vízben
roppanósra főzzük. Ügyeljünk rá, szét ne főjön!
Amint jónak ítéljük, leszűrjük és langyosra hűtjük. Ha
kihűlt, a karfiolrózsákat falatnyi darabokra vágjuk.
A lila hagymát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk, és 1
ek. olívaolajon megpároljuk, majd langyosra hűtjük.
Egy tálban összekeverjük a kihűlt karfiolrózsákat, a párolt lila
hagymát, a megmosott, falatnyi kockákra vágott almát, és a szintén felkockázott
sajtot.
Hamis tartárt készítünk: a tejfölt kikeverjük a mustárral,
sóval, borssal, cukorral.
Az almás-hagymás karfiolhoz keverjük, majd lefedve hűtőbe
tesszük 1-2 órára, de akár egy éjszakára is, hogy az ízek szépen
összesimuljanak.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.