Önmagában is nagyon finom saláta, de kiváló körete hirtelen sült/grillezett húsoknak, sajtoknak.
Túróöntetes friss saláta
Elkészítési idő: 15 perc
ízlés szerinti friss zöldségek változó arányban, pl:
- jégsaláta
- paradicsom
- uborka
- kukorica
- karalábé
- retek
- lilahagyma
- olívaolaj
Az öntethez:
- 25 dkg túró
- 2 dl tejföl
- só és bors
A friss zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk, és falatnyi
darabokra vágjuk, a kukoricakonzervet leszűrjük.
Egy tálban összekeverjük őket.
A túrót kikeverjük a tejföllel, sóval, borssal ízesítjük,
meglocsoljuk vele a zöldségkeveréket.
Néhány csepp olívaolajjal megöntözzük, és azon frissen már
tálaljuk is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.