A szokásos maradék krumplipüréből :-)
Teljesen hirtelen felindulásból elkövetett fogás. Egyszer csak beúszott a fejembe a svéd gombasaláta képe, ami bourekas formájában már bizonyította, hogy nem csak salátaként érdemes rá gondolni.
Miért ne lehetne most belőle egy pie?
Svéd gombasalátás pie
Elkészítési idő: 75 perc
Hozzávalók:
- 1 ek. kacsazsír
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 50 dkg gomba
- 1 kis dobozka sűrített paradicsom
- 1 dl száraz vörösbor
- 1 babérlevél
- só és bors
- 1 tk. cukor
- 1 ek. Worchester szósz (opcionális)
- kb. 30 dkg maradék krumplipüré (avagy főtt krumpli)
- 1 tojás
A kacsazsíron üvegesre pároljuk a finomra vágott vöröshagymát.
Rákanalazzuk a paradicsompürét, kevergetve átpirítjuk, hogy savasságát elveszítse. Hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott gombát, a vörösbort, a Worchester szószt, sót, borsot, cukrot és a babérlevelet - és az egészet összefőzzük kb. 20 perc alatt. Fedő nélkül, hogy a gomba leve elpárologhasson, és sűrű, szaftos legyen a végeredmény.
Tűzálló tálba kanalazzuk a fűszeres gombát.
A krumplipürét összekeverjük a tojással, és a gomba tetejére simítjuk, tetejét kicsit villával megkócolhatjuk.
180 fokos sütőben pirulásig, kb. 20-25 percig sütjük.
De jo :)
VálaszTörlés