2015. február 5., csütörtök

Sült sárgarépa saláta tökmaggal


Adott volt ez a csodafinom sütőtökfűszeres sárgarépa.

Semmi más nem történt vele, mint sütés előtt hirtelen felindulásból megszórtam egy jó nagy marék tökmaggal a répakupacot.

Hmmmmmmm, de jó lett... A puha sárgarépa karikák kontrasztja a ropogós magokkal...

Tegyetek egy próbát :-)






Sült sárgarépa saláta tökmaggal


Elkészítési idő: 40 perc


Hozzávalók:





A sárgarépát megtisztítjuk, kb. 5 mm vastagságú karikákra vágjuk.

Összeforgatjuk az olajjal, sóval, fűszerkeverékkel, és megszórjuk a tökmaggal.

Sütőpapírral bélelt gáztepsire öntjük a keveréket, jól "szétteregetjük", hogy a szeletek ne fedjék egymást, majd 180 fokon kb. 20-25 perc alatt megsütjük, félidőben egyszer megkeverve.

Amikor a tökmagok elkezdenek pattogni, készen van :-)

Melegen, langyosan, hidegen is nagyon finom!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.