Adott volt ez a csodafinom sütőtökfűszeres sárgarépa.
Semmi más nem történt vele, mint sütés előtt hirtelen felindulásból megszórtam egy jó nagy marék tökmaggal a répakupacot.
Hmmmmmmm, de jó lett... A puha sárgarépa karikák kontrasztja a ropogós magokkal...
Tegyetek egy próbát :-)
Sült sárgarépa saláta tökmaggal
Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók:
- 40 dkg sárgarépa
- 1 ek olívaolaj
- nagy csipet só
- 1,5 tk. sütőtök fűszerkeverék
- 1-2 marék héj nélküli tökmag
A sárgarépát megtisztítjuk, kb. 5 mm vastagságú karikákra vágjuk.
Összeforgatjuk az olajjal, sóval, fűszerkeverékkel, és megszórjuk a tökmaggal.
Sütőpapírral bélelt gáztepsire öntjük a keveréket, jól "szétteregetjük", hogy a szeletek ne fedjék egymást, majd 180 fokon kb. 20-25 perc alatt megsütjük, félidőben egyszer megkeverve.
Amikor a tökmagok elkezdenek pattogni, készen van :-)
Melegen, langyosan, hidegen is nagyon finom!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.