A gyümölcs-hús páros rajongóinak :-)
Narancsos-rozmaringos csirke
Elkészítési idő: 1,5-2 óra
Hozzávalók:
- 2 egész csirkecomb
- 1 egész csirkemell - illetve tetszés szerinti csirkehús darabok!
- 2 nagy narancs
- 2 fej vöröshagyma
- 1 fej (!) fokhagyma
- 3-4 szál sárgarépa (opcionális)
- 1 nagy szál friss rozmaring
- só és bors
- 1 dl fehérbor (opcionális)
- 1 ek. kacsazsír
A csirkehúst megtisztítjuk, sózzuk-borsozzuk.
Tepsibe tesszük a kacsazsírt és a húsdarabokat, körészórjuk a tisztított fokhagyma gerezdeket, a vastagra szelt vöröshagymát, a sárgarépát és a rozmaringot.
Az egyik narancs levét kifacsarjuk, meglocsoljuk vele a húst és a zöldségeket, a másikat gerezdekre bontjuk, és a hús mellé tesszük.
Ha van fehérbor, abból is öntsünk alá nyugodtan egy decinyit :-)
Ha nincs bor, akkor csak egyszerűen vizet öntsünk alá, kb. 1-1,5 decinyit. A tepsit zárjuk le szorosan alufóliával, és pároljuk a húst vastagságától függően kb. 45-60 percig, majd a fóliát eltávolítva süssük ropogós pirosra.
Tálaljuk a húst a mellette sült répával, hagymákkal, és további egyéb körettel, nálunk most lágy krumplipüré volt hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.