Ha maradt volna valamennyi a hétvégi csirkepörköltből :-)
Pár marék főtt tészta, 1-2 húsdarab. Így önmagában talán kevés is, és többedik melegítés után már nem feltétlenül lelkesedik érte a család. Igaz?
Így született ez a fogás, a maradékból egy vadonatúj étel, és eszméletlen finom lett :-)
Csőben sült csirkepörkölt
Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók:
- kb. 20 dkg-nyi maradék főtt tészta
- maradék pörkölthús, nálunk most a melle
- kb. 1 dl pörköltszaft, ízlés szerint
- 2 dl tejföl
- 1-2 ek. mustár
- 10-15 dkg sajt
A húst vágjuk fel falatnyi darabokra.
A tésztát keverjük össze a pörköltszafttal, a húsfalatokkal, a tejföllel és a mustárral.
Tovább ízesíteni nem szükséges, hisz a pörkölt eleve ízletes volt :-)
Tűzálló tálba simítjuk, tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és 180 fokos sütőben a sajt pirulásáig sütjük - ez kb. 20-25 perc.
Azon frissen, forrón tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.