Egy alternatíva arra, hogy nem csak zsemlemorzsával vagy áztatott zsemlével/kenyérrel lazítható a fasírtnak való hús.
Hanem például almával, amitől nagyon szaftos, nagyon ízletes lesz!
Almás-fűszeres fasírt
Elkészítési idő: 10 perc + sütés
Hozzávalók:
- 50 dkg darált sertéshús
- 1 kicsi fej lila hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 közepes nagyságú alma
- 1 mk. őrölt római (!) kömény
- 1 mk. őrölt koriander
- só és bors
A darált húst tálba tesszük. Ízesítjük a finomra reszelt lila hagymával, zúzott fokhagymával, a hámozott, durvára reszelt almával és a fűszerekkel.
Nem tévedés: tényleg nincs benne se tojás, se kenyérféle!
8 egyenlő részre osztjuk, és nedves kézzel lapos, tenyérnyi korongokat formázunk a masszából.
Egy serpenyőben egészen kevés olajat forrósítunk, és mindkét oldalát aranyszínűre sütjük kb. 5-5 perc alatt.
Tetszőleges körettel tálaljuk vagy pl. főzelék feltétjeként.
Én próbáltam már tojás nélkül sütni, de szétesett. Anyósom krumplit reszelt bele és azzal lazította. Kellemes íze volt. Én zselemorzsával keverem össze. Almával még nem próbáltam, de reszelt sárgarépával is nagyon finom. Imádom a receptjeidet, sokat elkészítek és megbízhatóak a mennyiségek. Csak így tovább!
VálaszTörlésGabi, én meg sosem teszek bele tojást, s egyben marad mindig!
TörlésA krumpli is tök jó, hát még a répa, tényleg!
És köszönöm :-) Ezeket eszegetjük, és nem kell a világ végére menni 1-1 alapanyagért, mert minden megvan a "kisboltból" vagy a piacról :-)