Volt már, de megint műsorra került.
Annyira hamar készen van, hogy akár még munka után is nekiállhatunk vagy egy lustálkodós hétvégén is megéri rááldozni azt a fél órácskát :-)
Banánfánk
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók kb. 15 tenyérnyi darabhoz
- 2 db banán
- 1 tojás
- 1 dl tej
- 1 ek. cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 12-14 dkg liszt
- 1 kk. sütőpor
- késhegynyi őrölt fahéj
- sütéshez bő olaj
A
banánt villával/krumplinyomóval áttörjük, hozzáadjuk a tojás sárgáját, a
cukrot, vaníliás cukrot, csipet sót, a tejet.
Hozzákeverjük
a sütőporral elkevert lisztet, s a felvert tojásfehérjét. Egy hígabb
galuskatészta állagot kell kapnunk eredményül.
Az
olajat felmelegítjük, s evőkanál segítségével beleadagoljuk a tésztát. Kissé
szétterül benne és fel is fújódik, egyszerre ne tegyünk bele túl sokat.
Mindkét
oldalát aranybarnára sütjük, oldalanként 1-2 perc alatt.
Papírtörlőre
szedjük, hogy a felesleges olajat feligya róla, s azon frissiben tálaljuk.
Ez aztán nagyon jól néz ki és biztosan finom! Itthon imádnák, mert nagyon szeretjük a banánt :)
VálaszTörlés