Hisz szezonja van :-)
Szeretitek?
Tepertőkrém
Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók:
- 10 dkg tepertő
- 2 db tojás
- 1 pici fej lilahagyma
- 1 tk. kacsazsír
- 1-2 tk. mustár
- só (sok)
- bors (sok-sok)
A tojásokat megmossuk, és sós-szódabikarbónás (1 tk. szódabikarbóna a főzővízbe, és szépen lehet hámozni a tojást!) vízben 10 perc alatt keményre főzzük.
A tepertő bőrét levágjuk, és ledaráljuk - darálón vagy egyszerűen késes betétű robotgéppel.
A lilahagymát lereszeljük a reszelő durva fokán, és a pici kacsazsíron üvegesre pároljuk. Az íze így benne lesz, de tepertőkrém fogyasztás után is élhetünk társadalmi életet, nem lesz átható hagymaszagunk.
A darált tepertőt összekeverjük a meghámozott főtt tojással és a megpárolt hagymával, ízlésünk szerint ízesítjük mustárral, sóval és borssal.
Azonnal fogyasztható puha kenyérrel vagy pirítóssal, sok-sok zöldséggel, s hűtőben tárolva 2-3 napig eláll.
Imádom a tepertőkrémet! Kaphatok egy kenyérnyit? :)
VálaszTörlés