Minimális munka van ezzel az étellel: előkészítés után 1 perc alatt bepácoljuk, hagyjuk pihenni pár órát vagy egy éjszakát és utána csak sütőbe kell tolni .
Nagyon szaftos, puha, ízes csirkemájat kapunk, ami hagyományos körettel vagy salátával lehet komplett főétel, de kerülhet feltétként főzelék tetejére is!
Fűszeres mustárban sült csirkemáj
Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemáj (szív nélkül)
- 4 ek. olaj
- 4 ek. mustár
- só, bors
- 1 tk. majoranna
- 1 tk. kakukkfű
- 2 gerezd fokhagyma
A csirkemájat megmossuk, és minden oda nem illő dolgot eltávolítunk róla.
Az
olajat, mustárt, borsot, fűszereket összekeverjük, a májat beleforgatjuk, és ízesítjük a megtisztított, felszeletelt fokhagymával. Néhány órára vagy akár egy éjszakára lefedve hűtőbe tesszük.
Sütés előtt megsózzuk: a kétlábú állatok mája
bátran sózható sütés előtt is, nem fog megkeményedni.
180 fokosra előmelegített forró
sütőbe toljuk, majd 20-30 perc alatt (míg a máj által engedett lé el nem
párolog, illetve kissé meg nem pirul) készre sütjük.
Lágy
krumplipürével, savanyúsággal tálaljuk.
Tetszik a máj ezen formája, biztosan finom is. Legközelebb kipróbálom :)
VálaszTörlésKöszönöm :-) Minimál munka, és tényleg csodafinom!
TörlésMegcsináltam, nagyon de nagyon finom és nincs vele sok munka. Én a tál alját -amiben sütöttem-egy nagy fej felszeletelt hagymával megszórtam és így tettem rá a májat és a páclevet. Ez a pác szerintem csirke combhoz is nagyon finom lehet. Megint nem csalódtam benned Viki!
VálaszTörlésGabi, de drága vagy :-) Ugye, milyen minimál meló és mennyire finom!?
TörlésAz alján lévő hagymaszelet meg egyszerűen istenkirály ötlet!!!