A fűszeres karfiol már bizonyította ennél a tojásos egytálételnél, mennyire nagyon jó, és mennyire nem hiányzik mellőle a hús.
Most mintegy raguként került a főtt tésztára némi kis borsóval - és megint roppant meggyőző volt :-)
Fusilli fűszeres karfiollal és zöldborsóval
Elkészítési idő: 50 perc
Hozzávalók:
- 1-2 ek. olaj
- 1 fej vöröshagyma
- kb. 40 dkg-nyi karfiol (tisztítva mérve)
- 2 gerezd fokhagyma
- 25 dkg száraztészta (nálam most fusilli)
- 1 doboz hámozott paradicsom konzerv, a darabos fajta
- 20 dkg zöldborsó (fagyasztott vagy konzerv)
- 1 mk. őrölt koriander
- 1 mk. őrölt római (!) kömény
- só és bors
A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és az olajon üvegesre pároljuk.
Hozzázúzzuk a fokhagymát, pár pillanatig sütjük, majd hozzáadjuk a megmosott, apró rózsákra tördelt karfiolt - nyersen.
Felöntjük a hámozott paradicsommal, fűszerezzük sóval, borssal, a korianderrel és a római köménnyel, majd fedő alatt, takaréklángon roppanósra főzzük a karfiolt.
A főzés végén hozzáadjuk a zöldborsót is, és teljesen készre főzzük. Kóstoljuk meg, ha kell, korrigáljuk az ízeket, nagyon intenzívnek, pikánsnak, fűszeresnek kell lennie.
Míg a zöldségragu fő, a csomagoláson olvasható idő alatt kifőzzük a tésztát, majd leszűrjük.
Összeforgatjuk a frissen kifőtt tésztát a karfiolos-zöldborsós raguval - és már tálalhatjuk is!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.