Egy bizarrnak tűnő, mégis meghökkentően finom, melengető krémleves! Tűnjön bármilyen furának, érdemes neki adni egy esélyt :-)
Cideres-almás káposzta krémleves
Elkészítési idő: 75 perc
Hozzávalók:
- 1 ek kacsazsír
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 kicsi fej káposzta (kb. 40 dkg)
- 2 közepes (Golden) alma
- 1 üveg cider (3 dl)
- 2 dl habtejszín (állati, 30%-os)
- só és sok-sok bors
A vöröshagymát vékony karikákra vágjuk, és megfonnyasztjuk a kacsazsíron. Hozzáadjuk a lereszelt (vagy vékony csíkokra vágott) káposztát, élénk tűzön néhány percig kevergetjük, hogy kissé összeroskadjon.
Felöntjük kevés vízzel (vagy alaplével) és a ciderrel, hozzáadjuk a meghámozott, nagyobb darabokra vágott almát, és fedő alatt, takaréklángon puhára pároljuk.
Ha megpuhult, a tűzről levéve botmixerrel összezúzzuk.
Belekeverjük a tejszínt, majd visszatesszük a tűzre és egyet forralunk rajta. Sóval és borssal beállítjuk az ízeket, egyszerre édeskés az almától, savas a cidertől.
Forrón tálaljuk, jól megy hozzá a pirított kenyérkocka, de ha van otthon némi baconszalonna, nyugodtan pirítsunk belőle a tetejére!
A leves eredetije Noéminél, és egy változata Gabojszánál.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.