Pillanatok alatt összeállítható sütemény, ami sülés közben elképesztő illatokat áraszt...
Puha és szaftos, és ahogy langymelegen olvadoznak benne a csokoládédarabkák...
Felettébb ajánlom :-)
Banánkenyér
Elkészítési idő: 1,5 óra
Hozzávalók egy 10x30 cm-es hasábformához:
- 25 dkg liszt
- 15-20 dkg cukor (ki milyen édesen, illetve mennyire érett a banán)
- 1 tk. sütőpor
- 1 tk. szódabikarbóna
- nagy csipet só
- 15 dkg olvasztott vaj
- 1 kis pohár natúr joghurt (175 g)
- 2 tojás
- 2 érett banán
- 2 tk. vaníliakivonat/2 cs. vaníliás cukor
- 5 dkg étcsokoládé
- 1 késhegynyi őrölt fahéj
A tetejére:
- 1 ek. barna cukor
- 1 mk. őrölt fahéj
A sütőt melegítsük elő 160 fokosra.
Egy tálban keverjük össze a száraz anyagokat: a lisztet, sót, sütőport, szódabikarbónát, cukrot és a fahéjat.
Adjuk hozzá az olvasztott vajat és a joghurtot, majd adjuk hozzá a tojásokat, és nagyon alaposan keverjük össze.
Végül dolgozzuk bele a vaníliakivonatot, a villával pépesre tört banánokat és a durvára vágott csokoládét is. Sűrű, de kenhető masszát kell kapjunk, ha nagyon sűrűnek találjuk, adjunk hozzá 1-2 evőkanálnyi tejet!
A hasábformát kenjük ki vajjal, hintsük meg liszttel - vagy béleljük ki sütőpapírral. Kanalazzuk bele a tésztát, simítsuk el, és a tetejét szórjuk meg a barna cukor és a fahéj keverékével.
Süssük készre kb. 45-55 perc alatt, szépen lassan, 45 perc után tűpróbával ellenőrizzük, hogy állunk - teljesen át kell sülnie!
Ha megsült, borítsuk rácsra, és hagyjuk langyosra hűlni, majd szeletekre vágva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.