Egy szelet szaftos hús, rajta ízletes gombaragu, sonkacsíkok és sok-sok sajt - ki ne szeretné?
Elronthatatlan, finom :-)
Óvári sertésszelet
Elkészítési idő: 90 perc
Hozzávalók:
- 4 szelet csontos tarja (vagy karaj vagy csirkemell, kinek mi ízlik)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 50 dkg gomba
- 20 dkg sonka
- 20 dkg sajt
- só és bors
A tarjaszeleteket gyengéden megütögetjük, éppen csak lazuljanak a rostok. Sózzuk, borsozzuk, majd kevés forró olajon/zsíron mindkét oldalát hirtelen megkapatjuk.
Tepsibe tesszük az elősütött hússzeleteket, 1 dl vizet öntünk alá, és alufóliával lefedve 180 fokon kb. 45 percig pároljuk.
Ha csirkemellből készítjük, a párolás nem szükséges!
Míg a hús puhul, elkészítjük a gombaragut. A vöröshagymát finomra vágjuk, kevés olajon üvegesre pároljuk. A gombát tisztítás után felszeleteljük, a megpárolt vöröshagymához adjuk, és élénk tűzön sütjük mindaddig, időnként megkeverve, míg a keletkezett leve el nem párolog. Sózzuk, borsozzuk.
A sonkát felcsíkozzuk, a sajtot lereszeljük.
Ha a hús megpuhult, eltávolítjuk a tepsiről az alufóliát. A hagymás gombaragut elosztjuk a hússzeleteken, ugyanígy a sonkacsíkokat is, és jó vastagon beborítjuk reszelt sajttal.
Annyi időre tegyük vissza a forró sütőbe, míg a sajt megolvad és megpirul a tetején.
Tetszőleges körettel tálaljuk, nálunk most a fűszeres sárgarépával szerepelt.
Imádom, de még eddig nem készítettem, úgyhogy viszem is a receptet! :)
VálaszTörlésDe örülök neki :-) Tegyél csak vele egy próbát :-)))
Törlés