2014. december 15., hétfő

Óvári sertésszelet

Egy szelet szaftos hús, rajta ízletes gombaragu, sonkacsíkok és sok-sok sajt - ki ne szeretné?

Elronthatatlan, finom :-)





Óvári sertésszelet

Elkészítési idő: 90 perc


Hozzávalók:

  • 4 szelet csontos tarja (vagy karaj vagy csirkemell, kinek mi ízlik)
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 50 dkg gomba
  • 20 dkg sonka
  • 20 dkg sajt
  • só és bors



A tarjaszeleteket gyengéden megütögetjük, éppen csak lazuljanak a rostok. Sózzuk, borsozzuk, majd kevés forró olajon/zsíron mindkét oldalát hirtelen megkapatjuk.

Tepsibe tesszük az elősütött hússzeleteket, 1 dl vizet öntünk alá, és alufóliával lefedve 180 fokon kb. 45 percig pároljuk.

Ha csirkemellből készítjük, a párolás nem szükséges!

Míg a hús puhul, elkészítjük a gombaragut. A vöröshagymát finomra vágjuk, kevés olajon üvegesre pároljuk. A gombát tisztítás után felszeleteljük, a megpárolt vöröshagymához adjuk, és élénk tűzön sütjük mindaddig, időnként megkeverve, míg a keletkezett leve el nem párolog. Sózzuk, borsozzuk.

A sonkát felcsíkozzuk, a sajtot lereszeljük.

Ha a hús megpuhult, eltávolítjuk a tepsiről az alufóliát. A hagymás gombaragut elosztjuk a hússzeleteken, ugyanígy a sonkacsíkokat is, és jó vastagon beborítjuk reszelt sajttal.

Annyi időre tegyük vissza a forró sütőbe, míg a sajt megolvad és megpirul a tetején.

Tetszőleges körettel tálaljuk, nálunk most a fűszeres sárgarépával szerepelt.





2 megjegyzés:

  1. Imádom, de még eddig nem készítettem, úgyhogy viszem is a receptet! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De örülök neki :-) Tegyél csak vele egy próbát :-)))

      Törlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.