Okkitól hoztam ezt a szuper receptet - ha ettetek már csodafinom, nagyon mákos, omlós kiflit...
Csak az ízesítésen változtattam kicsit, őrületes sikere volt, nagyon ajánlom :-)
Ja, és villámgyorsan elkészíthető, nincs kelesztési idő - gyúrás után már formázhatjuk is!
Mákos kifli
Elkészítési idő: 1 óra
Hozzávalók 2 gáztepsinyi, kétharapásnyi kiflihez:
- 30 dkg liszt
- 0,5 dl natúr joghurt/kefír
- 12,5 dkg vaj
- 1 csapott tk. sütőpor
- csipet só
A töltelékhez:
- 18 dkg darált mák
- kb. 0,5 dl forró tej
- 2 ek. cukor
- 3 dkg kandírozott narancshéj
- 1 késhegynyi őrölt fahéj
A forgatáshoz:
- porcukor
A tészta hozzávalóiból sima tésztát gyúrunk - nem tévedés, tényleg nincs benne tojás! 10 percre félretesszük pihenni - addig elkészíthető a töltelék.
A mákot összekeverjük a cukorral, az apróra vágott kandírozott narancshéjjal és fahéjjal, és annyi forró tejjel, hogy kenhető, de ne túl híg krémet kapjunk.
A tésztát négy egyenlő darabra vágjuk, a darabokat aztán lisztezett munkalapon vékony körlappá nyújtjuk.
A máktöltelék egynegyedével megkenjük a tésztakorongot, majd pizzavágóval vagy éles késsel 8 háromszögre vágjuk.
A háromszögeket a "talpuk" felől feltekerjük, és sütőpapíros tepsire ültetjük őket.
180 fokosra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt aranyszínre sütjük (15 perc után nézzünk rá, sütőfüggő a dolog).
Ha megsült, azon forrón vaníliás porcukorba forgatjuk a kifliket.
Milyen jó kis recept, tényleg egyszerűen és gyorsan elkészíthetőnek tűnik. :) És olyan szép "hamvas" a porckortól, nagyon guszta! :)
VálaszTörlésHú, milyen jól néznek ki! Szívesen elmajszolgatnék pár darabot. ;)
VálaszTörlésÖrülök, hogy elkészítetted, és hogy nektek is ízlett! :)