Teljesen egyszerű tejes bableves, melyet néhány szem alma/birsalma tesz különlegessé, pikánssá.
(Birs)almás bableves
Elkészítési idő: 2 óra
Hozzávalók:
- 1 kicsi fej vöröshagyma
- 25 dkg szárazbab
- 3 dl tej
- 1 ek. étkezési keményítő
- 2-3 db kicsi, érett birsalma/golden alma
- só és bors
A babot megmossuk, és a főzés előtti éjszakán kétszeres mennyiségű hideg vízbe áztatjuk.
Másnap leszűrjük, és ugyancsak kétszeres mennyiségű friss vízben feltesszük főni a vékony karikákra vágott vöröshagymával együtt, s puhára főzzük.
A birsalmát alaposan megmossuk, falatnyi darabokra vágjuk, a bableveshez adjuk, s még néhány percig együtt főzzük. Sóval, borssal ízesítjük.
A keményítőt elkeverjük a hideg tejjel, felengedjük néhány merőkanál forró levessel, és a bableveshez csurgatjuk.
Kiforraljuk, kóstoljuk meg, ha kell, korrigáljuk az ízeket, és azon forrón tálaljuk.
Milyen egyszerű és finom étel, ugyan én még soha így nem készítettem, de fogom, így tejesen, almásan. Mindig csak a magyaros, pirospaprikás, kolbászos, zöldséges, csipetkés változatot főzöm, mert nagyon szeretjük, de így is isteni lehet, akár nyáron is el tudom képzelni:-)))
VálaszTörlésMindenképp kipróbálom:-)))
Egyszerűségében nagyszerű szerintem, bár csúnyán elfogult vagyok a birsalmával :-))) Ahogy a szájízeteket "ismerem", biztosan ízleni fog! Kicsit sós, kicsit édes, isteni finom!
TörlésAsszem igazad lesz, ízleni fog, vittem is a receptedet, lehet innentől állandóan szerepelni fog:-))))
Törlés