2014. december 9., kedd

(Birs)almás bableves



Teljesen egyszerű tejes bableves, melyet néhány szem alma/birsalma tesz különlegessé, pikánssá.






(Birs)almás bableves


Elkészítési idő: 2 óra


Hozzávalók:

  • 1 kicsi fej vöröshagyma
  • 25 dkg szárazbab
  • 3 dl tej
  • 1 ek. étkezési keményítő
  • 2-3 db kicsi, érett birsalma/golden alma
  • só és bors



A babot megmossuk, és a főzés előtti éjszakán kétszeres mennyiségű hideg vízbe áztatjuk.

Másnap leszűrjük, és ugyancsak kétszeres mennyiségű friss vízben feltesszük főni a vékony karikákra vágott vöröshagymával együtt, s puhára főzzük.

A birsalmát alaposan megmossuk, falatnyi darabokra vágjuk, a bableveshez adjuk, s még néhány percig együtt főzzük. Sóval, borssal ízesítjük.

A keményítőt elkeverjük a hideg tejjel, felengedjük néhány merőkanál forró levessel, és a bableveshez csurgatjuk. 

Kiforraljuk, kóstoljuk meg, ha kell, korrigáljuk az ízeket, és azon forrón tálaljuk.



3 megjegyzés:

  1. Milyen egyszerű és finom étel, ugyan én még soha így nem készítettem, de fogom, így tejesen, almásan. Mindig csak a magyaros, pirospaprikás, kolbászos, zöldséges, csipetkés változatot főzöm, mert nagyon szeretjük, de így is isteni lehet, akár nyáron is el tudom képzelni:-)))
    Mindenképp kipróbálom:-)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyszerűségében nagyszerű szerintem, bár csúnyán elfogult vagyok a birsalmával :-))) Ahogy a szájízeteket "ismerem", biztosan ízleni fog! Kicsit sós, kicsit édes, isteni finom!

      Törlés
    2. Asszem igazad lesz, ízleni fog, vittem is a receptedet, lehet innentől állandóan szerepelni fog:-))))

      Törlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.