Mutatom, hátha valaki kedvet kapna rá, hogy az ünnepek alatt elkészítse :-)
Elképesztően harmonikus ízű húsétel, a karakteres marhahúshoz pompásan passzol az édes aszalt szilva és a szintén édeskés kápia paprika.
Még kandírozott narancshéj és fahéj is van benne - bármennyire is bizarr, imádtuk!
Aszalt szilvás-paprikás marharagu
Elkészítési idő: kb. 3 óra
Hozzávalók:
- 1 kg marhahús
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 ek. zsír
- 3 dl száraz vörösbor
- 3-4 db kápia paprika (vagy 1-2 db kaliforniai paprika)
- 2 ág friss kakukkfű (vagy egy tk. szárított)
- 2 babérlevél
- 10-15 dkg aszalt szilva
- 1 ek. kandírozott narancshéj apróra vágva (vagy egy bionarancs! reszelt héja)
- 1 kicsi doboz sűrített paradicsom
- 1 késhegynyi őrölt fahéj
- só és bors
- bátraknak csili!
A vöröshagymát finomra vágjuk, s a zsíron üvegesre pároljuk. Belekanalazzuk a sűrített paradicsomot, élénk tűzön átpirítjuk, hogy savasságát elveszítse.
Rádobjuk a falatnyi kockákra vágott marhahúst, és kevergetve, továbbra is élénk tűzön tartva fehéredésig átpirítjuk.
Hozzázúzzuk a fokhagymát, majd egy perc múlva felöntjük a vörösborral.
Beletesszük a nagy kockákra vágott paprikát, a narancshéjat, az aszalt szilvát, a kakukkfüvet és a babérlevelet. Sózzuk, borsozzuk, a csöpp kis fahéjjal ízesítjük. Ha szeretjük, tegyük bele a csilit is.
Fedő alatt pároljuk addig, míg a hús meg nem puhul. Nézzünk rá időnként, ha nagyon elfőné a levét, apránként pótoljuk kevés vízzel vagy alaplével.
Ha a hús megpuhult, kóstoljuk meg, ha szükséges, korrigáljuk az ízeket. Édeskésnek, fűszeresnek, nagyon ízgazdagnak kell lennie!
Azon forrón, tetszőleges körettel tálaljuk a maradék vörösbor kíséretében!
Ihlet: Rachel Allen: A család kedvencei - némileg átdolgozva
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.