2014. október 22., szerda

Paradicsomos karfiolfészekben sült tojás


Húsevőként ritkán ájulok el egy teljesen húsmentes ételtől.

Ettől viszont teljesen kész voltam!

Roppanósra főtt karfiol, egy őrületesen fűszeres paradicsomszószban átrotyogtatva, s benne a tojás, egybesütve minden...

Teljes értékű főfogás volt :-)






Paradicsomos karfiolfészekben sült tojás


Elkészítési idő: 60 perc


Hozzávalók:



  • 1 közepes fej karfiol
  • 1 ek. kacsazsír
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 6 db friss paradicsom
  • 1 mk. őrölt koriander és római kömény
  • só és jó sok bors
  • 1 tk. cukor
  • 4 tojás


A karfiolt megtisztítjuk, jól megmossuk, rózsáira szedjük és sós vízben roppanósra főzzük.

A paradicsomokat megmossuk, aljukat kereszt alakban bevágjuk, lobogó forró vízbe merítjük néhány pillanatra, majd meghámozzuk és feldaraboljuk.

A kacsazsíron üvegesre pároljuk a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a paradicsomkockákat, kb. 10 percig hagyjuk közepes lángon összefőni, s hogy levének jelentős része elpárologjon. Sóval, borssal, pici cukorral, korianderrel és római köménnyel ízesítjük.

Kóstoljuk meg, erősen fűszeresnek, pikánsnak kell lennie.

A karfiolrózsákat hőálló tálban elrendezzük egymás mellett, meglocsoljuk a fűszeres paradicsomszósszal.

180 fokosra előmelegített sütőbe toljuk, hagyjuk összesülni kb. 10 percig.

Eztán kivesszük a sütőből, s egy evőkanál hátával 4 kis "fészket" nyomunk a paradicsomos karfiolba, és óvatosan beleütünk a fészkekbe 1-1 tojást.

Visszatoljuk a sütőbe, és a tojás szilárdulásáig sütjük.

Forrón, friss puha kenyérrel tálaljuk, hogy a szaftja se menjen veszendőbe :-)


Az eredeti recept - gyakorlatilag teljesen átalakítva

2 megjegyzés:

  1. Ez az étel az elkészítendők listájára kerül, mert nekem is nagyon tetszik!
    Viki, régen jöttél már új bejegyzéssel, remélem minden rendben van?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Marisz, drága vagy :-) Lakásfelújítás és költözés történt, de lassacskán már visszatérek, ígérem :-)

      Törlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.