Fügés persze :-)
Meg birsalmás, egyik örök kedvencem a húsok mellé...
És rozmaringos, mert akkora rozmaringbokor nő az erkélyünk alatt, amilyet még az életben nem láttam!
S persze alálocsoltam némi fehérbort is :-)
Teljesen kész voltam az illatától... Meg az ízétől...
Őszi gyümölcsös csirke
Elkészítési idő: 120 perc
Hozzávalók:
- 2 ek. kacsazsír
- 4 csirkecomb (4 alsó és 4 felső vagy 4 egész)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 2-3 nagy birsalma
- 10-12 db friss füge
- 1 nagy ág friss rozmaring (ha nincs, jó az őrölt is)
- 1,5 dl száraz fehérbor
- só és bors
A combokat megmossuk, tollakat, a "sarkáról" a sárga bőrt eltávolítjuk. Sózzuk és borsozzuk.
Tepsibe tesszük őket egymás mellé, meglocsoljuk kacsazsírral. A vöröshagymát és a fokhagymát is vékony szeletekre vágjuk, a húsra illetve mellé szórjuk.
Aláöntjük a fehérbort, s mellétesszük a rozmaringágat.
Alufóliával lezárjuk a tepsit, és kb. 40 percig pároljuk a húst. Félidőben hozzáadjuk az alaposan megmosott és karcsú cikkekre vágott birsalmát is.
A fólia eltávolítása után további 15-20 perc alatt megpirítjuk a csirkét és a mellette lévő "rakományt".
A sütés végén adjuk hozzá a fügét, annak tényleg elég néhány perc.
A csirkét a sült gyümölcskörettel és lágy krumplipürével tálaljuk.
Fincsi lehet! Tetszik! :)
VálaszTörlés