Több fajta zöldségem volt itthon, mindenből egy kevés. Hirtelen felindulásból főzés előtt az összeset megsütöttem sütőben, majd összefőztem, turmixoltam - és a végeredmény páratlanul finom lett!
Ajánlom a hűvös napokra!
Sült zöldség krémleves
Elkészítési idő: 75 perc
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál petrezselyem
- 1 kicsi padlizsán
- 1 közepes krumpli
- 2 dl tejföl
- só és bors
Tálaláshoz:
- pirított (fokhagymás!!!) kenyérkockák
- néhány csepp olívaolaj
Az összes zöldséget megtisztítjuk. A vöröshagymát cikkekre vágjuk, a zöldséget-répát felkarikázzuk.
A padlizsánt meghámozzuk, felkockázzuk, a fokhagyma maradhat egészben.
Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit, beleöntjük a zöldségeket - a krumpli kivételével, meglocsoljuk kevés olajjal, átkeverjük, hogy az olaj egyenletesen vonja be a zöldségeket.
Forró sütőben 25-30 percig sütjük, nem baj, ha nem teljesen puha, úgyis főzzük még! Ha imitt-amott megkaramellizálódik a zöldség, annál jobb :-)
A sült zöldségeket fazékba borítjuk, hozzáadjuk a nyers, felkockázott krumplit, felöntjük vízzel, felforraljuk, majd teljesen puhára főzzük.
Tűzről lehúzva botmixerrel krémesre zúzzuk, ilyenkor tudjuk beállítani a leves sűrűségét, ha kell, hígítsuk vízzel! Ízesítjük sóval és borssal.
A tejfölt elkeverjük 1-2 merőkanálnyi forró levessel, majd a fazékba csurgatjuk.
Egyet forralunk rajta, majd azonnal tálaljuk fokhagymával ízesített ropogós kenyérkockával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.