2014. szeptember 19., péntek

Rozmaringos-nektarinos csirkecombok...




... fehérborral és tejszínnel :-)

Már a hétvégére hangolódva mutatok egy csodafinom gyümölcsös-húsos ételt. Munka vele alig, annak is java részét elvégzi a sütő.

Sülés közben olyan, de olyan nyálcsordító illatokat áraszt...






Rozmaringos-nektarinos csirkecombok

Elkészítési idő: 120 perc


Hozzávalók:

  • 1 ek kacsazsír
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 4 egész csirkecomb
  • 3-4 szem kemény húsú, de érett nektarin
  • 2 dl tejszín (állati, 30%-os)
  • 1,5 dl fehérbor
  • 1 púpos tk. étkezési keményítő
  • só és bors
  • egy nagy ág friss rozmaring (ha nincs, 1 mk. őrölt)



A vöröshagymát megtisztítjuk, ketté-, majd vékony szeletekre vágjuk.

Egy tepsi aljára szórjuk egyenletesen, hozzáadjuk a kacsazsírt, majd ráfektetjük a megtisztított, besózott és borssal is ízesített csirkecombokat. Aláöntjük a fehérbort, mellédobjuk a rozmaringágat. 

A tepsit szorosan lefedjük alufóliával és 180 fokon kb. 45 percig pároljuk.

Ha letelt a párolási idő, eltávolítjuk az alufóliát. 

A csirkecombok mellé tesszük a megmosott, karcsú cikkekre vágott nektarint, s 10 percre visszatoljuk a sütőbe.

Közben a keményítőt elkeverjük előbb kevés hideg vízzel, majd a tejszínnel, és a nektarinos csirkecombokra öntjük.

Visszadugjuk a sütőbe további 5 percre, hogy az ízes pecsenyelé kellőképpen besűrűsödjön.

Kóstoljuk meg, ha kell, korrigáljuk az ízeket sóval és borssal, majd azon forrón, tetszőleges körettel tálaljuk.




4 megjegyzés:

  1. Nagyon ínycsiklandó, gusztusos étel!

    VálaszTörlés
  2. Én birsalmával próbálom ki. Már megint finom és készíthető receptet tettél fel, mint mindig!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon egy az ízlésünk :-))))))))))

      A kiindulási alap ugyanis birsalmával készült :-))))
      http://www.chefviki.hu/2014/02/birsalmas-rozmaringos-csirke.html

      Remélem, ízleni fog Nektek!

      Törlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.