... fehérborral és tejszínnel :-)
Már a hétvégére hangolódva mutatok egy csodafinom gyümölcsös-húsos ételt. Munka vele alig, annak is java részét elvégzi a sütő.
Sülés közben olyan, de olyan nyálcsordító illatokat áraszt...
Rozmaringos-nektarinos csirkecombok
Elkészítési idő: 120 perc
Hozzávalók:
- 1 ek kacsazsír
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 4 egész csirkecomb
- 3-4 szem kemény húsú, de érett nektarin
- 2 dl tejszín (állati, 30%-os)
- 1,5 dl fehérbor
- 1 púpos tk. étkezési keményítő
- só és bors
- egy nagy ág friss rozmaring (ha nincs, 1 mk. őrölt)
A vöröshagymát megtisztítjuk, ketté-, majd vékony szeletekre vágjuk.
Egy tepsi aljára szórjuk egyenletesen, hozzáadjuk a kacsazsírt, majd ráfektetjük a megtisztított, besózott és borssal is ízesített csirkecombokat. Aláöntjük a fehérbort, mellédobjuk a rozmaringágat.
A tepsit szorosan lefedjük alufóliával és 180 fokon kb. 45 percig pároljuk.
Ha letelt a párolási idő, eltávolítjuk az alufóliát.
A csirkecombok mellé tesszük a megmosott, karcsú cikkekre vágott nektarint, s 10 percre visszatoljuk a sütőbe.
Közben a keményítőt elkeverjük előbb kevés hideg vízzel, majd a tejszínnel, és a nektarinos csirkecombokra öntjük.
Visszadugjuk a sütőbe további 5 percre, hogy az ízes pecsenyelé kellőképpen besűrűsödjön.
Kóstoljuk meg, ha kell, korrigáljuk az ízeket sóval és borssal, majd azon forrón, tetszőleges körettel tálaljuk.
Nagyon ínycsiklandó, gusztusos étel!
VálaszTörlésKöszönöm szépen, nagyon finom is volt :-)
TörlésÉn birsalmával próbálom ki. Már megint finom és készíthető receptet tettél fel, mint mindig!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
VálaszTörlésNagyon egy az ízlésünk :-))))))))))
TörlésA kiindulási alap ugyanis birsalmával készült :-))))
http://www.chefviki.hu/2014/02/birsalmas-rozmaringos-csirke.html
Remélem, ízleni fog Nektek!