2014. szeptember 5., péntek

Narancsos-csokis zabpelyhes keksz



Tízóraira, uzsonnára.

Hisz a narancs és a csoki az egyik legjobb páros :-)





Narancsos-csokis zabpelyhes keksz


Elkészítési idő: 45 perc


Hozzávalók 2 tepsi kekszhez:


  • 10 dkg liszt
  • 15 dkg zabpehely (az apróbb szemű)
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 1 tk. sütőpor
  • 1 ek. cukrozatlan kakaópor
  • 18 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 1 kis pohár natúr joghurt
  • 5 dkg kandírozott narancshéj



Egy tálban összekeverjük a joghurtot, a tojást és a zabpelyhet, és kis ideig pihenni hagyjuk, hogy a zabpehely kicsit megdagadhasson.

A lisztet összevegyítjük a sütőporral és a kakaóval. Hozzákeverjük a joghurtos-tojásos zabpehelyhez, majd beledolgozzuk az apróra vágott csokoládét és a kandírozott narancshéjat is.

Ha még mindig nagyon lágynak látjuk a tésztát, hagyjuk tovább pihenni.

Két teáskanál segítségével kis halmokat rakunk egy sütőpapírral borított tepsire viszonylag távol, mert sülés közben terülni fog.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és kb. 20 perc alatt megsütjük a kekszeket.

Hagyjuk teljesen kihűlni, ekkor válnak a kekszek ropogóssá - majd tároljuk jól zárható dobozban.




Forrás: 100 legjobb csokoládés recept

2 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.