Maradékhasznosítás :-)
Csirkemájas-kolbászos krumplilevest főztem, s kimaradt 20 dkg csirkemáj. Néhány szem aszalt sárgabarack is kallódott a zacskó alján, így a régen már nagy sikert aratott aszalt szilvás májkrémre emlékezve összeházasítottam a kettőt.
Naggggggggyon jó lett!!!
Aszalt barackos, rozmaringos csirkemájkrém
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók:
- 1 ek. zsír (kacsa vagy disznó)
- 3 diónyi vagy 1 közepes fej lila hagyma
- 20 dkg csirkemáj (szív nélkül!)
- 8-10 szem aszalt sárgabarack
- 1/2 mk. őrölt rozmaring (ha van friss, ne habozzunk!)
- só és bors (jó sok bors)
- 1 dl tejszín (állati, 30%-os)
A megtisztított, vékony karikákra vágott hagymát megpároljuk a zsíron. Hozzáadjuk a falatnyi darabokra vágott májat, élénk tűzön, kevergetve fehéredésig sütjük.
A lángot eztán takarékra vesszük, hozzáadjuk a 3-4 darabra vágott sárgabarackot, és addig főzzük-pároljuk, míg a máj viszonylag sok leve szinte el nem párolog - ez mindössze 5-8 perc. Vigyázzunk, ne szárítsuk ki!
Botmixerrel pürésítsük, de azért maradjanak benne felismerhető, harapható barackdarabok. Adjuk hozzá a tejszínt, forraljuk át.
Ízesítsük sóval, jócskán őrölt borssal és rozmaringgal ízlésünk szerinti mennyiségben.
Langyosan, hűtőhidegen, egyaránt nagyon finom!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.