Nagyon sok évvel ezelőtt étteremben ettük ezt a fogást, akkoriban viszonylag sűrűn elő is adtam aztán otthon. Valahogy elfelejtettem...
De most eszembe jutott, és milyen jó, hogy eszembe jutott :-)
Gyors és könnyű gyümölcs-hús fogás hétköznapokra, hétvégékre egyaránt.
Ananászos-gombás sertéscsíkok
Elkészítési idő: 90 perc
Hozzávalók:
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 50 dkg sertéshús (lapocka, comb, de készülhet természetesen csirkemellből is pl.)
- 50 dkg gomba
- 1 doboz ananászkonzerv
- 1 tk. étkezési keményítő
- 2 dl tejszín (állati, 30%-os)
- só és bors
A vöröshagymát finomra vágjuk, kevés olajon üvegesre pároljuk.
Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott húst, erős tűzön fehéredésig kevergetjük, majd a lángot takarékra állítva, fedő alatt párolni kezdjük. A folyadékot folyamatosan, apránként pótoljuk alatta, mintha csak pörköltet főznénk.
Ha már majdnem megpuhult a hús, adjuk hozzá a megtisztított, cikkekre vágott gombát és az ananászdarabokat is - levével együtt.
Élénk tűzön, néha megkeverve összefőzzük, hagyjuk, hogy a leve kissé elpárologjon.
A keményítőt elkeverjük pici hideg vízzel, majd a tejszínnel, és a gyümölcsös húshoz adjuk. Sózzuk, borsozzuk (a borsot ne sajnáljuk), és forraljuk ki.
Tetszőleges körettel tálaljuk.
Nagyon jól néz ki! Biztosan finom is! :)
VálaszTörlésKöszönöm :-) Akinek bejön a gyümölcs-hús párosítás, akkor ezt is szeretni fogja!
Törlés