2014. szeptember 10., szerda

Ananászos-gombás sertéscsíkok



Nagyon sok évvel ezelőtt étteremben ettük ezt a fogást, akkoriban viszonylag sűrűn elő is adtam aztán otthon. Valahogy elfelejtettem...

De most eszembe jutott, és milyen jó, hogy eszembe jutott :-)

Gyors és könnyű gyümölcs-hús fogás hétköznapokra, hétvégékre egyaránt.





Ananászos-gombás sertéscsíkok


Elkészítési idő: 90 perc


Hozzávalók:


  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 50 dkg sertéshús (lapocka, comb, de készülhet természetesen csirkemellből is pl.)
  • 50 dkg gomba
  • 1 doboz ananászkonzerv
  • 1 tk. étkezési keményítő
  • 2 dl tejszín (állati, 30%-os)
  • só és bors



A vöröshagymát finomra vágjuk, kevés olajon üvegesre pároljuk.

Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott húst, erős tűzön fehéredésig kevergetjük, majd a lángot takarékra állítva, fedő alatt párolni kezdjük. A folyadékot folyamatosan, apránként pótoljuk alatta, mintha csak pörköltet főznénk.

Ha már majdnem megpuhult a hús, adjuk hozzá a megtisztított, cikkekre vágott gombát és  az ananászdarabokat is - levével együtt.

Élénk tűzön, néha megkeverve összefőzzük, hagyjuk, hogy a leve kissé elpárologjon.

A keményítőt elkeverjük pici hideg vízzel, majd a tejszínnel, és a gyümölcsös húshoz adjuk. Sózzuk, borsozzuk (a borsot ne sajnáljuk), és forraljuk ki.

Tetszőleges körettel tálaljuk.



2 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki! Biztosan finom is! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm :-) Akinek bejön a gyümölcs-hús párosítás, akkor ezt is szeretni fogja!

      Törlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.