Ha nagyon leegyszerűsítem, olyan, mint egy csirkepaprikás zöldbabbal :-)
Isteni finom...
Zöldbabos csirkeragu
Elkészítési idő: 90 perc
Hozzávalók:
- 5-10 dkg húsos kolozsvári szalonna/füstölt szalonna
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 1 csirke "vastag" húsa: combjai, melle, szárnyai - illetve bármilyen nekünk tetsző hús
- 40 dkg friss zöldbab (vagy fagyasztott természetesen)
- 2 paradicsom
- 1 nagyobb paprika
- 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 ek. étkezési keményítő
- 3 dl zsíros tejföl
- fűszerpaprika
- só és bors
- ha szeretjük: friss kapor
A szalonnát csíkokra vágjuk, zsírját kisütjük. A pörcöt benne hagyjuk, s a zsírban megfonnyasztjuk a finomra vágott vöröshagymát.
Tűzről levéve elkeverjük benne a fűszerpaprikát, rádobjuk a húsdarabokat, majd tűzre visszatéve átkeverjük.
Hozzáadjuk a paprikát, a paradicsomot, felengedjük kevés vízzel - gyakorlatilag pörköltet készítünk! Sóval, borssal és zúzott fokhagymával ízesítjük.
Lassú tűzön majdnem puhára főzzük, ekkor adjuk hozzá a tisztított zöldbabot, mellyel teljesen készre főzzük.
A keményítőt elkeverjük hideg vízzel, majd a tejföllel, végül néhány kanál forró pörköltszafttal - hőkiegyenlítést végzünk, s csak eztán csurgatjuk a zöldbabos húshoz.
Néhány perc alatt kiforraljuk, kóstoljuk meg, ha kell, korrigáljunk az ízeken.
Aki kaprot is tenne bele, elég a főzés végén, hogy friss aromája el ne illanjon!
Tetszés szerinti körettel, további tejföl kíséretében tálaljuk.
Nagyon finom kiadós étel, ugyanezt lehet variálni zöldborsóval is, egyszerű és finom, apró nokedlival is el tudom képzelni, sőt tarhonyával is:-))))
VálaszTörlésHmmmmmmm... Szóról-szóra, ahogy mondod!!!
Törlés:-)))