Tényleg villámgyors :-)
Mindent összeöntünk egy tálba, ovális habverővel simára kavarjuk és már süthetjük is!
Az eredeti receptem kókuszreszeléket ír a tetejére (isteni úgy is), na de az nem volt otthon, ellenben a házi baracklekvárhoz volt hozzá passzoló dió - és ez a verzió is nagyon finom!
Villámgyors kefíres kevert
Elkészítési idő: 10 perc + sütés
Hozzávalók kb. 25x40 cm-es tepsihez: (a kefíres pohár a mértékegység)
Elkészítési idő: 10 perc + sütés
Hozzávalók kb. 25x40 cm-es tepsihez: (a kefíres pohár a mértékegység)
- 3 kis pohár kefír
- 1,5-2 pohár cukor (ki milyen édesen szereti)
- 4 pohár liszt
- 0,5 pohár olaj
- 1 ek. szódabikarbóna
- 2-3 ek. cukrozatlan kakaópor
Tetejére és a közepébe:
- baracklekvár
- durvára vágott dió (kb. 2-3 maréknyi)
A kefírt összekeverjük a cukorral, az olajjal, kakaóporral,
szódabikarbónával, s végül a liszttel. Ovális habverővel remekül simára
keverhető.
Nem tévedés, tényleg nincs benne tojás!
Kikent-lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. A sütőt előmelegítjük
170 fokra, s 20-25 perc alatt készre sütjük - tűpróba!!!
Tepsiből kiborítva hűlni hagyjuk.
Ha kihűlt, éles késsel vagy egy cérnaszállal lapjában kettévágjuk.
Megkenjük lekvárral az alsó lapot, ráborítjuk a felső lapot. A tetejét megkenjük baracklekvárral és megszórjuk durvára vágott dióval.
Azonnal fogyasztható.
Amióta az eredetit feltetted ide, azóta rendszeres vendég nálunk, persze sok-sok variációban.
VálaszTörlésMost is köszönöm a receptet. :)
Macus, nagyon köszönöm a kedves szavaidat, örülök, hogy ez az egyszerű kis süti így bevált Nálatok :-)
Törlés