Rachel Allen sajtos-paradicsomos halas fogásának csirke átirata :-)
Könnyed, ízes, elronthatatlan!
Sajtos-paradicsomos csirke
Elkészítési idő: 90 perc
Hozzávalók:
- 1 csirke vastagabb részei (melle, combja, szárnya - de készülhet csak mellfiléből vagy combból...)
- 4-5 közepes nagyságú, érett, húsos paradicsom
- 15 dkg sajt (nem baj, ha kicsit karakteresebb ízű)
- 3 ek. mustár
- 2 dl tejszín (állati, 30%-os)
- só és bors
- 15-20 levél friss bazsalikom (ha nincs, szárítottal is jó, de isteni kakukkfűvel is!)
- 1 kicsi fej vöröshagyma
- só és bors
A csirkét megmossuk, sózzuk, borsozzuk, tepsibe fektetjük egymás mellé.
Befedjük vastagabb szelt paradicsommal, leheletvékony hagymakarikákkal és a bazsalikomlevelekkel.
A sajtot lereszeljük, összekeverjük mustárral, tejszínnel, sóval, borssal, és a paradicsommal fedett húsra simítjuk.
A tepsit lezárjuk alufóliával, és 180 fokos sütőben kb. 45 percig sütjük - a hús vastagságától, fajtájától függően. Vizet nem szükséges aláönteni, mind a hús, mind a paradicsom enged levet, plusz ugye ott a tejszín is.
Ha a hús megpuhult, levesszük a fóliát, és további 10-15 perc alatt megpirítjuk a tetejét.
Tetszőleges körettel - nálunk most puliszka - tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.