Volt már, és megint műsorra került, hisz itt a paradicsom és a paprika szezonja!
Ha véletlenül van maradék lecsónk, pillanatok alatt új fogást varázsolhatunk az asztalra :-)
Paradicsomos-kolbászos tészta
Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók:
- 50 dkg száraztészta
- 2-3 ek. olaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 5 dl paradicsomlé (nem sűrített paradicsom!)
- 3-4 friss paradicsom
- 2 nagyobb (kápia) paprika
- 15 dkg lángolt kolbász
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 tk. cukor
- néhány levél friss bazsalikom és kakukkfű
A vöröshagymát
megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk, az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk
a felkarikázott paprikát, majd ha már kissé összeesett, belekeverjük a
kolbászkarikákat is. Erős tűzön addig sütjük, míg a kolbász kissé megpirul.
Ekkor hozzáadjuk a
cikkekre vágott paradicsomot, felöntjük paradicsomszósszal, hozzázúzzuk a
fokhagymát, és takaréklángon, időnként megkeverve 10-15 percig főzzük, s szinte a legvégén adjuk hozzá a friss fűszernövényeket.
Sóval, borssal, pici
cukorral ízesítjük.
Míg a lecsós szósz rotyog,
a csomagoláson előírtak szerint kifőzzük a tésztát, leszűrjük, melegen tartjuk,
majd a forró kolbászos-paradicsomos mártással tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.