Rachel Allen almatortájának kistestvére, szezonális gyümölcsre hangolva.
Mindössze 10 perc az összeállítása - és iszonyatosan finom...
Ír baracktorta
Elkészítési idő: 10 perc + 35-40 perc sütés
Hozzávalók egy 22 cm-es tortaformához:
- 22,5 dkg liszt
- 1/2 cs. sütőpor
- 10 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- + 2 ek barna cukor
- 1 tojás
- 1 dl tej
- 1+1 ek. vaníliakivonat/1 cs. vaníliás cukor
- csipet só
- 6 db nektarin/őszibarack
- 1 csapott tk. őrölt fahéj
A sütőt előmelegítjük
180 fokra.
A lisztet elkeverjük a
sóval és a sütőporral, majd elmorzsoljuk benne a hideg vajat. Hozzáadjuk a
cukrot, a tojást, a vaníliakivonatot és a tejet - puha, sűrűn kenhető tésztát
kapunk eredményül.
A nektarinokat megmossuk (az őszibarackokat meg is hámozzuk), és nem túl vékony cikkekre vágjuk.
A két evőkanálnyi
cukrot elkeverjük az őrölt fahéjjal és a vaníliás cukorral.
Egy 22 cm-es
tortaforma alját kibélelünk sütőpapírral, a tésztát belekanalazzuk,
elkenjük rajta.
Kirakosgatjuk a nektarincikkekkel és meghintjük a fahéjas-vaníliás cukorral.
Az előmelegített
sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük (tűpróba!).
Langyosan, cikkekre vágva tálaljuk.
Jaj! Akarom!! Most! :D
VálaszTörlés:-))))
TörlésTényleg csak 10 perc ;-))