A mézes-mustáros malachús páclevét használtam a tarjához, ami most tepsi helyett grillen sült.
Hétvégére kimondott piknikidőt jósolnak ;-) Akár egy grillezés is beleférhet!
Gyömbéres-mustáros tarja
Elkészítési idő: 15 perc + néhány óra (1 éjszaka) pácolás
Hozzávalók:
- 6 szelet csontos tarja
- 2 ek méz
- 3 ek mustár
- 1 ek ketchup
- 5 ek olaj
- 3-5 cm friss gyömbér finomra reszelve
- 3-4 gerezd zúzott fokhagyma
- só és bors
- 2-3 ágacska friss rozmaring (ha nincs, akkor fél mk őrölt)
A pác hozzávalóit összekeverjük egy tálban.
A megmosott, gyengéden megütögetett húsokat megkenjük a páccal, tálba tesszük, és néhány órára, de akár egész éjszakára is hűtőbe tesszük - az edényt szorosan lezárva.
Grillrácson készre sütjük, menet közben lehet a finom páccal kenegetni, hogy minél ízesebb és szaftosabb legyen!
A fetás paradicsomokkal ettük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.