Hirtelen felindulásból ez készült a töltött paradicsomokból kimaradt fetából - s komolyan mondom, néha maradékokból lesznek a legjobb dolgok :-)))
Fetás sárgarépakrém
Elkészítési idő: 10 perc + min. 30 perc hűtés
Hozzávalók:
- 10 dkg feta sajt
- 1-3 ek tejföl
- 1 karcsú szál sárgarépa
- bors (jó sok :-) )
- 1 késhegynyi őrölt koriander és római kömény
A fetát villával összetörjük, és annyi tejföllel keverjük ki, hogy dús, krémes állaga legyen.
A sárgarépát megtisztítjuk, és sajtreszelőn egészen finomra reszeljük, a fetakrémhez keverjük.
Megborsozzuk, és ízlésünk szerinti mennyiségű korianderrel és római köménnyel ízesítjük - érdemes apránként adagolni a fűszereket és kóstolni, mert mindkettő nagyon intenzív ízű!
Ha szükséges, sózhatjuk is, de a feta önmagában nagyon sós.
Hűtőben hagyjuk összeérni az ízeket, majd szendvicskrémként vagy akár mártogatósként (ekkor hígíthatunk rajta további tejföl hozzáadásával) kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.