A napérlelte paradicsomok idején!
Készülhet maradék főtt rizsből, s lehet belőle köret vagy egy könnyű salátával akár nyári ebéd vagy vacsora is!
Fetás rizzsel töltött paradicsom
Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók:
- 6 db érett, keményebb húsú, nagy paradicsom
- 10 dkg rizs (nyersen mérve)
- 15 dkg feta
- 12 levél friss bazsalikom (ha nincs, a szárított is jó!)
- só és bors
A rizsből hagyományos módon főtt/párolt rizst készítünk.
A paradicsomokat megmossuk, kalapjukat levágjuk, húsát-magját kivájjuk (s pl. félretesszük paradicsomleveshez vagy pörköltalaphoz, lecsóhoz).
Ha a rizs kicsit hűlt, összekeverjük a felkockázott fetával. Kóstoljuk meg, ha kell sózzuk (valószínűleg nem fog kelleni) és borsozzuk meg.
A paradicsomok belsejébe teszünk 2-2 levél bazsalikomot, az üreget telekanalazzuk a fetás rizzsel, rátesszük a levágott kalapjukat, és 180 fokos sütőben addig sütjük, míg a paradicsom kissé meg nem ráncosodik - ez kb. 20-25 perc.
Milyen egyszerű, a fetával mégis milyen fenséges étel! :) Nagyon tetszik! :)
VálaszTörlés