Ez az étel még mindig nagyon-nagyon finom...
Házilagosan, ízfokozók és E-k nélkül is olyan, mint az üveges, bolti változata - próbáljátok ki friss alapanyagokból!
Édes-savanyú csirkecsíkok
Hozzávalók:
- 2 ek. olaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 közepes sárgarépa
- 50 dkg csirkemell
- 2 kaliforniai paprika (lehet vegyes színű, piros/sárga/zöld)
- 1 kis doboz sűrített paradicsom
- 1 doboz konzerv ananász
- diónyi, de inkább nagyobb friss gyömbér
- 1 ek. étkezési keményítő
A felhevített olajon megpároljuk a finomra vágott
vöröshagymát, majd hozzáadjuk a meghámozott, almareszelőn durvára reszelt
répát, majd néhány perc párolás után rádobjuk a falatnyi kockákra vágott
csirkemellet is.
Élénk tűzön kevergessük mindaddig, míg a hús kifehéredik.
Rákanalazzuk a sűrített paradicsomot, lepirítjuk, hogy
nyers, savas ízét elveszítse. Hozzáadjuk a kockákra vágott paprikákat, valamint
az ananászkonzervet - levével együtt. Ha nagyok az ananászdarabok, nyugodtan
vágjuk falatnyira.
A gyömbért tisztítsuk meg: egy kiskanállal (!) óvatosan
kapargassuk le a héját, mintha csak újkrumpli lenne, ne hámozzuk
zöldséghámozóval, mert a héj alatt található a legtöbb íz- és illatanyag. A
reszelő finom fokán reszeljünk bele a zöldséges raguba vérmérsékletünk szerinti
mennyiséget - ne sajnáljuk, ez fogja megadni az étel karakterét!
Néhány percig főzzük, hogy az ízek összeérjenek, ízesítsük
sóval.
A keményítőt keverjük el kevés vízzel, majd adjuk a
mártáshoz, s egy perc alatt forraljuk ki. Kóstoljuk, ha kell, korrigáljuk az
ízeket gyömbérrel vagy sóval.
Forrón, párolt rizzsel vagy kínai tésztával tálaljuk.
Szeretjük ezt az ízvilágot, úgy hogy viszem is a receptet. :)
VálaszTörlésKöszönöm :) éppen olvad egy nagy csirkemelle a fagyasztóból. Holnap ez lesz az ebéd, vagy holnap után....
VálaszTörlésRemélem, Nektek is annyira ízleni fog, mint nekünk! :-))
Törlés