Hirtelen felindulásból elkövetett gyümölcsös húsétel, teljesen minimál stílusban - de lehengerlően finom lett...
Senki ne féljen kipróbálni :-)
Sárgabarackos-bazsalikomos csirkecsíkok
Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók:
- 6 felső csirkecomb filé/50 dkg csirkemell filé
- 1 kis fej fehér hagyma finomra vágva
- 15 szem sárgabarack
- 2 dl habtejszín (30%-os, állati)
- 1 tk. étkezési keményítő
- 8-10 nagy levél friss bazsalikom (illetve ízlés szerint több vagy kevesebb)
- só és sok-sok bors
A csirkehúst vékony csíkokra vágjuk.
A barackot megmossuk, kimagvaljuk, negyedekre vágjuk.
Kevés olajon megpároljuk a hagymát, rádobjuk a csirkehúst, erős tűzön kevergetve fehéredésig sütjük. A lángot mérsékelve hagyjuk, míg keletkező levét majdnem teljesen elfővi.
A keményítőt simára keverjük kevés hideg vízzel, majd a tejszínnel, a húscsíkokhoz csurgatjuk. Hozzáadjuk a barackokat és a bazsalikomot is, s csak néhány percig főzzük ezt követően, míg a barack kicsit átforrósodik, de ne málljon szét!
Ízesítsük csöpp kis sóval és sok-sok borssal, majd tetszőleges körettel - nálunk most párolt rizs - tálaljuk.
Nagyon jól hangzik, csoda finom lehet így együtt! :)
VálaszTörlésNagy kedvencünk a gyümölcs-hús páros :-)
TörlésHát ez kipróbálós lesz nálam szerintem, nagyon, de nagyon szép :) S imádom a barackot :)
VálaszTörlésTudom, hogy ti is szeretitek az ilyesfajta ételeket :-))
TörlésHúú, Viki, ez nagyon guszta! Mindenképpen ki fogom próbálni! Nagyon szeretem a gyümölcs- hús kombinációt. :)
VálaszTörlésKöszönöm Csilla :-) Azt hiszem, tetszeni fog Nektek is!
Törlés