2014. július 9., szerda

Paradicsomos-juhtúrós újkrumpli



Pofonegyszerű fogás, ami egy nagy tál salátával főétellé is avanzsálhat, de kínálhatjuk grillezett húsok mellé köretként is.

Hidegen is nagyon finom!






Paradicsomos-juhtúrós újkrumpli


Elkészítési idő: 50 perc



Hozzávalók:


  • 60 dkg újkrumpli
  • 10 dkg juhtúró
  • 2-3 dl tejföl
  • só és bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • tetszés szerinti zöld fűszerek, nálam sok bazsalikom és oregánó
  • 3 darab paradicsom



Az újkrumplit megtisztítjuk, nagyobbacska darabokra vágjuk, és sós vízben előfőzzük 10 perc alatt, majd leszűrjük, lecsepegtetjük.

Míg a krumpli fő, összekeverjük a tejfölt a juhtúróval, hozzázúzzuk a fokhagymát, beletesszük a felaprított zöld fűszereket, óvatosan megsózzuk (a juhtúró sós, viszont a krumpli felveszi a sót!), és borsozzuk.

A krumplit tűzálló tálba tesszük, ráöntjük a fűszeres-juhtúrós tejfölt.

A paradicsomot megmossuk, vastag cikkekre vágjuk, és kirakosgatjuk vele a tejfölös krumpli tetejét.

200 fokon kb. 20 percig sütjük, illetve míg a paradicsomok a tetején kissé meg nem fonnyadnak.







4 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.