A melegre való tekintettel egy újabb saláta - amihez hőforrást sem kell igénybe venni :-)
Bár száraz babból és hagymából készült, a citrom és a petrezselyemzöld a "nehezeket" pompásan ellensúlyozta, összességében a saláta könnyed és üde lett.
Grillhúsok remek kísérője.
Citromos-hagymás babsaláta
Elkészítési idő: 10 perc + néhány óra hűtés
Hozzávalók:
- 2 doboz konzerv fehér bab (240 g töltőtömegű)
- fél biocitrom reszelt héja és leve (ha a citrom nem bio, használjuk csak a levét)
- 1 fél fej zsenge lila hagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- só és bors
- 2-3 ek. olívaolaj
A konzervet leszűrjük, folyó víz alatt átöblítjük, lecsepegtetjük.
Tálba tesszük, majd ízesítjük a citrom héjával, levével, hajszálvékonyra szeletelt lila hagymával és a finomra vágott petrezselyem zöldjével.
Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk az olajjal.
Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek - jó, ha dinamikusan érződik rajta a citrom íze!
Természetesen száraz babból is elkészíthető, ilyenkor 25 dkg száraz babot áztassunk egy éjszakára hideg vízbe, majd másnap főzzük puhára (de ne szétmállósra!) sós vízben.
Nagyon gusztusos, szívesen megkóstolnám!
VálaszTörlés