Ez után a fogás után megnyaltuk mind a tíz ujjunkat :-)
Puha csülökhús, gomba, selymes tejfölös-sörös mártással...
Szeretek sörrel/borral főzni, utánozhatatlan zamatot kölcsönöz a velük készült ételnek :-)
Barna sörös-gombás csülökragu
Elkészítési idő: 2 óra
Hozzávalók:
Elkészítési idő: 2 óra
Hozzávalók:
- 1 ek. zsír
- 3-4 fej vöröshagyma finomra vágva
- 4-5 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 közepes hátsó csülök kicsontozva, nagyobb kockákra vágva
- 75 dkg gomba (vagy 2 doboz konzerv gomba) cikkekre vágva
- 5 dl barna sör
- 4 dl tejföl
- 1 ek. étkezési keményítő
- 8-10 ágacska friss kakukkfű (vagy 1-2 tk. morzsolt kakukkfű)
- só, bors
Az olvasztott zsíron üvegesre pároljuk a vöröshagymát. Hozzáadjuk a felkockázott húst, fehéredésig kevergetjük élénk tűzön, majd felöntjük a sör kb. egyharmadával. Tegyük bele a kakukkfüvet, sót és borsot.
Tegyük hozzá nyugodtan a csontot is és főzzük bele, remek ízt ad neki!
Takarék lángon főzzük, az elpárolgott folyadékot pótoljuk sörrel.
Mikor majdnem puhára főtt, adjuk hozzá a cikkekre vágott gombát is, majd főzzük teljesen készre.
A keményítőt keverjük el kevés hideg vízzel, majd a tejföllel, és adjunk hozzá apránként a csülök sörös szaftjából (hőkiegyenlítés).
A tejfölt csurgassuk a gombás csülökhöz, forraljuk ki néhány perc alatt. Kóstoljuk meg, ha kell, korrigáljuk a fűszerek mennyiségét ízlésünk szerint.
Tetszőleges körettel - nálunk most galuska - és savanyúság kíséretében tálaljuk.
Sörrel még nem készítettem ragut, de meggyőztél. Következőkor én is így készítem majd el. :)
VálaszTörlés