Már van finom, érett meggy - és még van eper is!
Kettejük házasságából született Mamma csodás receptje nyomán ez a finomság!
Pici fűszerrel és némi étcsokoládéval kiegészítve, mert a meggy, a csokoládé és a fahéj remek hármast alkotnak, mint azt ebben a pitében is bizonyították! Ebbe a verzióba pedig Gabojsza is tett csokoládét :-)
Vörösborban sült epres meggy
Elkészítési idő: 3-4 óra
Hozzávalók 2 kicsi üvegnyi mennyiséghez:
- 1 kg meggy (magozott mennyiség!)
- 20 dkg eper
- 10 dkg barna cukor
- 2 dl száraz, minőségi vörösbor
- 1-2 ek pálinka
- 1 rúd vanília
- 1-2 tk. őrölt fahéj
- 5 dkg étcsokoládé
Az alaposan megmosott, majd kimagvalt meggyet és a tisztított, feldarabolt epret tűzálló tálba vagy tepsibe öntjük. Megszórjuk a cukorral, a fahéjjal, ráöntjük a pálinkát és a bort, beletesszük a felhasított vaníliarudat is. Összekeverjük.
180 fokosra előmelegített sütőben addig sütjük, míg levének kb. 90%-a el nem párolog - időnként azért keverjük át egy kanállal.
Nálam ez jó 2 órán át tartott, a meggy rengeteg levet eresztett, plusz ugye a vörösbor - viszont sülés közben őrületes forralt bor illat járta át az egész lakást :-)
Ha már majdnem az összes levét elfőtte, vegyük ki a sütőből, tegyük bele a csokoládét is, s teljesen kavarjuk el benne.
Merjük a fűszeres meggyet makulátlanul tiszta üvegekbe, zárjuk le, és tegyük az üvegeket száraz dunsztba (plédekbe csavarva teljes kihűlésig).
Micsoda fotók, micsoda színek! :) Egy adag epret már én is sütöttem (rumban), elég sok levet engedett, de nagyon finom lett! :) Ki fogom próbálni ezt a változatot is, nagyon finom lehet! :)
VálaszTörlésAtyaég, rumban sült eper! Mekkora királyság lehet!
TörlésUtólag jutott eszembe, hogy nyilván le kellett volna inni alóla azt a sok levet :-DDD