Olyasmi, mint a liszt nélküli túrótorta.
Mindössze 6 ek. búzadara van benne, s talán emiatt frissen sülve nekem túlságosan szaftos, majdhogynem zsíros érzetű volt...
Miután teljesen kihűlt, egészen más lett :-)
Finom, könnyű, bármilyen gyümölccsel jól variálható!
Túrós-barackos pite
Elkészítési idő: 20 perc + kb. 30 perc sütés
Hozzávalók:
- 50 dkg túró
- 1 cs. sütőpor
- 6 ek. búzadara
- 2 ek. vaníliakivonat/2 cs. vaníliás cukor
- 10 dkg cukor
- 1 biocitrom héja
- 12,5 dkg vaj/kókuszzsír
- 4 tojás
- 1 doboz barackbefőtt (illetve tetszőlegesen más gyümölcs)
A túrót törjük össze egy villával. Adjuk hozzá a cukrot, a vaníliát, a citrom héját, a búzadarát és a sütőport. Keverjük bele a puha vajat és a tojások sárgáját, végül több részletben a fehérjék keményre felvert habját is.
Egy 25x40 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral (vagy kenjük ki vajjal, hintsük meg liszttel), és simítsuk bele a túrós masszát.
Tetejét rakosgassuk ki a gyümölccsel, és 180 fokra előmelegített sütőben süssük aranyszínűre kb. 30 perc alatt (tűpróba).
Érdemes teljesen kihűteni, majd kockákra vágva tálaljuk.
Ihlet: Nők Lapja Konyha 2012. november
Nagyon guszta! :)
VálaszTörlés