Max-ot ihlette meg a bazsalikomos-ricottás papucsok tésztája, én meg szimplán a homlokomra csaptam, hogy jé de jó ötlet hot-dogot sütni belőle!
Sütőporos tészta, nincs kelesztés és várakozási idő, bő fél óra alatt asztalon lehet a vacsora - vagy reggeli :-)
Hot-dog kifli nélkül, villámgyorsan
Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók 8 nagy darabhoz:
- 1 tojás
- 12 dkg natúr joghurt/kefír (nem egészen egy kis pohárnyi)
- 6 dkg olaj
- 1 tk. sütőpor
- 25-30 dkg liszt
- 1 mk. só
- 4 db jó minőségű virsli félbevágva (így 8 db)
- mustár
- 10 dkg reszelt sajt
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. A lisztet kezdjük 25 dkg-nyival, a szükséges mennyiség függ a tojás nagyságától s a kefír savósságától.
Lisztezett munkalapon téglalap alakúra nyújtjuk, kisujjnyi vastagságúra, és 8 egyforma téglalapra vágjuk.
Mindegyik tésztadarabra rákenünk ízlésünk szerinti mennyiségű mustárt, ráfektetünk egy virslidarabot, feltekerjük.
Tetejüket megszórjuk bőséges mennyiségű reszelt sajttal, és 190 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt aranyszínűre sütjük.
Nagyon kiadós, nagyon laktató, legyen kézközelben valami hideg innivaló :-)
De jó! :) Ezt Ádám fiam nagyon fogja díjazni! :)
VálaszTörlésLepd meg vele bátran a fiatalembert :-) Megérdemli a nagy hajrában :-))
Törlés