A régi-régi recept kicsit felturbózva: a sima kevert tésztába tettem egy picurka mézeskalács fűszerkeveréket, amit én télen-nyáron imádok, majd némi hezitálás után (kellebelejajnehogyelrontsa) került bele egy tábla étcsokoládé is...
Elvégre milyen finom az aszalt barackos étcsokoládé is :-)
A döntés jónak bizonyult, a sütemény, ami letisztult változatában is hallatlanul jó, még finomabb lett!
Összeállítása pedig nem több 10 percnél - egyetlen tálban...
Ajánlom!
Sárgabarackos-joghurtos pite étcsokoládéval
Elkészítési idő: 10 perc + kb. 35 perc sütés
Hozzávalók egy kb. 25x40 cm-es tepsihez:
- 2 pohár natúr joghurt (aztán a pohár lesz a mérce!)
- 3 tojás
- 1-1,5 pohár cukor (ki milyen édesszájú)
- 1 pohár étolaj
- 3 pohár liszt
- 1 csomag sütőpor
- csipet só
- 1 mk. mézeskalács fűszerkeverék
- 10 dkg étcsokoládé durvára vágva
A tetejére:
- 50-75 dkg sárgabarack
A tészta hozzávalóit felsorolás sorrendjében összekeverjük egy tálban ovális habverővel, így teljesen sima tésztát kapunk eredményül.
A barackokat megmossuk, kimagvaljuk, ha nagyobbak a szemek, a fél darabokat még félbevágjuk.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a tepsit kibéleljük sütőpapírral.
Belesimítjuk az illatos tésztát, tetejét sűrűn kirakosgatjuk barackkal úgy, hogy vágott felük felfelé nézzen, s kb. 35 perc alatt készre sütjük - tűpróbával ellenőrizzük!
Ha langyosra hűlt, kockákra vágva kínáljuk.