A gyümölcsszezonnal együtt beindul a joghurtos pite szezonja is :-)
Veszedelmes, mert gyakorlatilag 5 perc alatt összeállítható, egyetlen tálat "koszolunk" össze vele, és bármilyen gyümölccsel gazdagítva nagyon finom!
Most egy nagy doboz málnát használtam fel hozzá a fagyasztóból, de az eperdömping közepén készülhet friss eperrel is. Újításként a liszt egyharmadát kókuszra cseréltem - jó ötletnek bizonyult!
Abbahagyhatatlan... Langyosan megettünk fél tepsinyi mennyiséget...
Én szóltam!
:-)))
Málnás-kókuszos joghurtos pite
Elkészítési idő: 40-45 perc
Hozzávalók egy kb. 25x40 cm-es tepsihez (a joghurtos pohár lesz a mértékegység):
- 2 kis pohár natúr joghurt
- 3 tojás
- 1-1,5 pohár cukor (ki milyen édesszájú)
- 1 pohár olaj
- 1 pohár kókuszreszelék + 2 ek. a tetejére
- 2 pohár liszt
- 1 tk. vaníliakivonat/1 cs. vaníliás cukor
- csipet só
- 1 csomag sütőpor
- 40 dkg málna/eper
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A gyümölcs kivételével az összes hozzávalót összekeverjük egy nagy tálban ovális habverővel a felsorolás sorrendjében, szép sima tésztát kell kapjunk.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral (vagy kikenjük vajjal és belisztezzük), belesimítjuk a tésztát.
A tetejét megrakjuk gyümölccsel (ha fagyasztott, természetesen olvasszuk ki!), hintsük meg a 2 evőkanálnyi kókuszreszelékkel, és kb. 30 perc alatt süssük aranyszínűre az előmelegített sütőben - tűpróba!
Hagyjuk hűlni, majd kockákra vágva tálaljuk.
De jól néz ki, én sem tudtam volna ellenállni! :)
VálaszTörlés