2014. május 24., szombat

Málnás-kókuszos joghurtos pite



A gyümölcsszezonnal együtt beindul a joghurtos pite szezonja is :-)

Veszedelmes, mert gyakorlatilag 5 perc alatt összeállítható, egyetlen tálat "koszolunk" össze vele, és bármilyen gyümölccsel gazdagítva nagyon finom!

Most egy nagy doboz málnát használtam fel hozzá a fagyasztóból, de az eperdömping közepén készülhet friss eperrel is. Újításként a liszt egyharmadát kókuszra cseréltem - jó ötletnek bizonyult!

Abbahagyhatatlan... Langyosan megettünk fél tepsinyi mennyiséget...

Én szóltam!

:-)))




Málnás-kókuszos joghurtos pite

Elkészítési idő: 40-45 perc

Hozzávalók egy kb. 25x40 cm-es tepsihez (a joghurtos pohár lesz a mértékegység):


  • 2 kis pohár natúr joghurt
  • 3 tojás
  • 1-1,5 pohár cukor (ki milyen édesszájú)
  • 1 pohár olaj
  • 1 pohár kókuszreszelék + 2 ek. a tetejére
  • 2 pohár liszt
  • 1 tk. vaníliakivonat/1 cs. vaníliás cukor
  • csipet só
  • 1 csomag sütőpor


  • 40 dkg málna/eper



A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

A gyümölcs kivételével az összes hozzávalót összekeverjük egy nagy tálban ovális habverővel a felsorolás sorrendjében, szép sima tésztát kell kapjunk.

A tepsit kibéleljük sütőpapírral (vagy kikenjük vajjal és belisztezzük), belesimítjuk a tésztát.

A tetejét megrakjuk gyümölccsel (ha fagyasztott, természetesen olvasszuk ki!), hintsük meg a 2 evőkanálnyi kókuszreszelékkel, és kb. 30 perc alatt süssük aranyszínűre az előmelegített sütőben - tűpróba!

Hagyjuk hűlni, majd kockákra vágva tálaljuk.




1 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.